26 maj 2010

Het som chili

Idag plockade jag fram stora grytan och lagade till en het chili. Gott gott! Det tyckte även ettåringen i familjen.

Men att få chili con carne att se god ut på bild var inte lätt. Jag fick associationer till resultatet av någons illamående när jag tittade på några av bilderna. Och det är ju inte så bra när det handlar om matbilder... Så jag fick låta såsskålen vara med på bild för att göra bilden mer aptitlig.

Till chilin serverade jag min egen smarriga koriandertsatziki. I grunden en vanlig tsatsiki, men med mycket färsk koriander i plus lite mango chutney för att få en god söt brytning. Väldigt gott till den starka chilin!

För övrigt har jag jobbångest. I morgon bitti ska jag gå till jobbet för första gången sen i början av april förra året. Mer än ett års omtumlande och underbar mammaledighet är nu över. Det känns... sisådär. Hur ska jag klara mig utan min lilla Ellie hela dagarna?!

Andra om , , Follow Bildbloggerian

3 kommentarer:

Anonym sa...

Chili är godare än det ser ut men dina bilder är kanonfina ju! Gillar särskilt ljuset du fångat.
Lycka till på jobbet, förstår hur det känns men det kommer fungera :)

Mamma G sa...

Jag tycker det ser väldigt smarrigt ut. Och det var det nog också.Jag har ju ätit din chili förut och den var god. Nu blir jag sugen på det.
Hoppas det går bra på jobbet i dag.Och därhemma också.

Anonym sa...

Tack för komplimangen, jag har själv funderat på att fota chili någon gång, men gett upp när jag kommer på att jag har blåa tallrikar hemma. Tror att man måste ha mycket ljus som väger upp, precis som du har. Matfoto är annars något jag hållit mig ifrån att prova. Får bli ett framtida projekt.