13 maj 2010

Ett år och en månad

Även fast Ellie passerat ett år nu, så fortsätter jag min tradition att ta bilder av henne på varje månadsdag. Idag fyllde hon 13 månader, men någon längre fotosession blev det inte eftersom hon fortfarande inte är helt frisk. Snarare kändes hon lite hängigare igen på eftermiddagen och var väldigt ledsen till och från, stackaren.

Men tack och lov bjuder Ellie på sina härliga leenden emellanåt också och den här gången hann jag till och med fånga det på bild, innan hon rörde sig vidare.

Hon fortsätter lära sig nya saker hela tiden och hennes senaste färdighet är att kunna snurra runt, det gjorde hon för första gången igår. Och häromdagen förbluffade hon oss när hon byggde klossar och lyckades bygga ett torn med fyra klossar ovanpå varann! Förut har hon bara kunnat lägga en kloss på den andra. Hon snackar mycket, men det är inte många "riktiga" ord, utan mer hennes egen variant av ord. Men vi märker att hon utökar sitt ordförråd varje vecka och snart blir det nog riktiga ord också. Och mellan vad hon kan uttrycka själv och vilka ord hon förstår är det en milsvid skillnad. Man blir alldeles paff ibland när man inser hur mycket hon faktiskt förstår när man pratar med henne - det är hög tid att tänka på vad man säger i närheten av henne :)

För den som väntar på bilder från vår Sicilien-resa, så kan jag bara säga att de kommer snart. Det är nämligen inte bara lillstumpan som varit dålig, utan även jag har varit sjuk hela veckan och i natt kom febern till sambon, så idag har det varit en rätt hängig och hostig familj som gått här hemma. Det var inte så här jag hade tänkt mig min sista vecka som mammaledig... Men snart hoppas jag ha ork och tid att gå igenom resbilderna och blogga lite!

Follow Bildbloggerian

6 kommentarer:

Sarah sa...

Så fin hon är lilla Ellie! Tänk att hon nu passerat ett års dagen med en månad! Om ca en vecka fyller en liten Alva ett år. Vart tog det året vägen? Hoppas hon snart blir frisk. Man lider så när ens barn är sjuk!
sarah

Karins fotoblogg sa...

Ljuvliga bilder som vanligt! Krya på er!!!

Kram

Mamma G sa...

Så söt så! Tänk att det redan gått en månad sen hon fyllde ett år.
Krya på er nu alla tre! Kramar från/mor,mormor,svärmor.
Tack för hjälpen med bloggen.

Anonym sa...

Vilka härliga bilder du tar på Ellen (rart namn!) Barn och djur är världens mest tacksamma fotoobjekt och du är verkligen så duktig:)

Blickep sa...

Vilken söt stortjej hon är! Hoppas att ni börjar tillfriskna nu, så att ni kan njuta av vårvärmen. Hälsa M att han ska njuuuta av pappaledigheten och du ska se att det går som en dans att jobba redan efter ett par dar... (kanske...)
Kram!

Maria sa...

Du har verkligen en fin tös :)

Ha det gott, mvh Maria