24 mars 2012

Dag 4 - Semesterlunken

 Dagens lunchutsikt från strandrestaurangen.

Dagarna bara rullar på här i Oman, utan att göra något större väsen av sig. Vi har verkligen semester! Vi har det så otroligt skönt och har kommit in i en riktig semesterlunk, både vi vuxna och barnen. Vi vaknar, går ut på uteplatsen/gräsmattan en stund, barnen springer runt lite, vi gör oss i ordning i sakta mak för frukost.

Så går vi till frukostbuffén som jag gillar väldigt mycket, jag som egentligen inte är någon frukostmänniska :) Först tar jag alltid te och croissant(er) med smör och aprikosmarmelad. Sen kan det bli lite yoghurt med mycket färsk frukt och kanske nån sorts flingor och nötter. Och sen dags för mitt måste, scrambled eggs med sauterade champinjoner och grillad tomat, jag kan äta hur mycket som helst! Det finns mycket mer gott att äta också, men jag har lite svårt att välja bort något av ovanstående, och jag orkar inte få i mig något mer sen jag ätit detta :) Men nån dag kanske...

Sen består dagen av lek och plask vid poolen/på stranden, lunch, middagssovning för alla oftast, åter till poolen tills solen börjar gå ned. Åter till rummet för dusch/ombyte/fix inför middagen och så middag på någon av restaurangerna, innan barnen ska sova.

Idag kom vi dock på att det finns ju room service, så vi beställde middagen till rummet och satt på vår uteplats och åt, en väldigt bra idé! Det kostar inget extra att få maten till rummet och det var betydligt lugnare, och riktigt mysigt, att äta här istället för att gå till restaurangen. Maten var jättegod och vi kommer definitivt att göra så här fler gånger!


När man bor så här på en resort är det inte så påtagligt alltid i vilket land man är, men man blir ju påmind när man möter de muslimska gästerna på hotellet. Som västerlänning är det ju lite ovant att se kvinnor i den här klädseln vid stranden, det blir en väldigt kontrast mot alla bikiniklädda turister. Just de här tre damerna var otroligt eleganta med höga klackar, snyggt sminkade och glittriga detaljer i klädseln. De stannade och pratade lite med oss och jag kom på för sent att jag skulle bett att få ta en bild av dem, så jag skyndade mig att ta en bild när de gått iväg istället. Bättre än inget alls.

I morgon har vi hyrt bil och ska åka runt och få se mer av Oman. Vi har bland annat tänkt åka upp i bergen där vi hoppas se kameler, vilket Ellie tycker ska bli riktigt spännande. Sen kanske det blir en tur till kvällsmarknaden som vi blivit tipsade om.

Båda de här bilderna är tagna med iPhonen och är publicerade på mitt Instagramkonto, där jag lägger upp fler bilder från semestern. Vill ni följa mig, så heter jag @helenafri där. Om ni inte har appen Instagram själva, kan ni även se mina Instagrambilder på denna sida: http://statigr.am/helenafri

3 kommentarer:

smultris sa...

underbara foton så mig mig att vilja resa iväg genast...och då gillar jag inte ens att resa :D

Misswhatsit sa...

Å, så härligt det ser ut. Vackra bilder och en intressant berättelse därtill.
Ha det fortsatt skönt på resan!

Alexandra sa...

Ni verkar ha det jäkligt skönt!! :) Är riktigt avis. :)