16 december 2010

Jardim Botânico i Funchal

HEMMA IGEN.
Nu sitter jag i Stockholm, eller rättare sagt ligger i soffan, och bläddrar mig genom bilderna från resan till Madeira och mitt direktbloggande för Solresors räkning är tyvärr över. Men jag har en del kvar än att visa och berätta om, så fler Madeira-inlägg kommer allt eftersom här. Det lovar jag :)

Resan hem till Sverige igår gick bra, men vi hade en lång resdag - det tog nästan tolv timmar från dörr till dörr och vi var riktigt trötta när vi slutligen var hemma i lägenheten sent igår kväll. När vi klev ut genom dörrarna på Arlanda möttes vi av riktigt vinter med kyla och snö, burr! Så nu längtar jag redan tillbaka, inte minst till den botaniska trädgården i Funchal och den lummigt varma grönskan...

Det var på vår fjärde dag på resan som vi tog en tur till Jardim Botânico i Funchal. Det ligger högt upp med en fantastisk utsikt över staden!

Solen kom fram lagom till vi kom dit och vi hade en skön stund där. Jag hade gärna gått omkring länge och tittat och fotograferat, men med en liten tjej på drygt 1,5 år som inte ville sitta i vagnen så blir det inte så mycket av att strosa runt i lugn och ro :)

Och med skumpig kullersten var det inte riktigt som gjort för att gå runt med barnvagn. Backarna var heller inte att leka med... Hur lätt tror ni Mattias tyckte det var att forsla barnvagnen uppför den här backen? Han fick kämpa kan jag lova. Själv gick jag bredvid och fnissade och fotade - och spanade in hans rumpa =)

Men till slut hade både vi och barnvagn tagit oss uppför backen och då var det skönt att stå och njuta en stund i solen.

Långt där borta i horisonten möts hav och himmel.

Och resebloggerskan herself ställde också upp på bild i trädgården, fint tagna av min käre sambo. Jag brukar ju inte vara med själv så särskilt ofta i bloggen, så håll tillgodo här :)

Det kan nog komma ett till inlägg från botaniska trädgården vad det lider, för det fanns ju en del att fotografera där... Men nu är det tack och god natt för den här gången!

Follow Bildbloggerian

5 kommentarer:

Livet på Citronodlingen sa...

Åh så vackert!
Tycker lite synd om M där bara ;o)

Mamma G sa...

Ohh va härligt det ser ut. Här vräker snön ner och det är nollgradigt, hör o häpna! Härliga bilder på grönskan. Svårt att tänka sej att ni nyss varit där skulle jag tro.Jag tror jag skulle kunna byta ut vårat väder mot det ni hade där.
Haha..stackars Mattias som fick kämpa så! Men han gillar ju att anstränga kroppen o det fick han tydligen där.
Ha det gott. Vi ses snart.

Anonym sa...

Vad kul att se dig! Ja backar med barnvagn är ingen höjdare. Jag drog de baklänges det tyckte jag var lättast.
Ha det bra

Maria sa...

Så fina ni är alla tre (fyra)!
Kraaaaam

eva-marie sa...

Nu har jag läst alla inlägg från resan och beundrat alla fantastiska bilder! Du tar helt otroligt bra bilder. Är du utbildad fotograf eller har du bara känslan och en bra kamera?!
Mycket intressant att uppleva Madeira via dig! Man blir verkligen sugen på att åka dit.