12 december 2010

Utflykt till dramatiskt landskap, del 1

DAG 5. Dagens utflykt.
Som jag berättade i morse tog vi hyrbilen på en dagsutflykt idag. Vi hade fått tipset i receptionen att åka så långt västerut vi kunde, mot Canical ut på en udde, och det var ett bra tips! Vi kom till ett väldigt dramatiskt landskap med höga klippor som stupade rakt ner i havet och det var mycket vackert med starka färger i kontrast med varandra - rödbrun jord, grönklädda berg, blått hav och ljusblå himmel med vita fluffiga moln!

Jag kan tänka mig att det är stormigt där de dagar då vindarna är starka, i och med att det bara är en smal udde med hav på båda sidor. Men idag var det en perfekt dag för ett besök där, för det var nästan ingen vind och solen värmde skönt.

Ellie tyckte också det var lite häftigt att stå där uppe och titta ut...

... men större delen av tiden när vi gick runt vid den här utsiktspunkten fick hon sitta på Mattias rygg i en bärstol. Det kändes säkrast så :)

Utsiktspunkten hette Ponta do Rosto, och visst är det vackert!

En cool brud i mammas solglasögon. De satt dock inte på i särskilt många sekunder.

En vacker vy med dramatiska moln ovanför bergen, mot byn Canical där vi för övrigt åt en riktigt god lunch på tillbakavägen. Det var kanske inte direkt någon mysig turistby, men vi hittade en restaurang som serverade oss en mix av dagens färska fiskfångst - mycket gott!

I nästa inlägg kommer bilder från nästa stopp, bara en liten bit bort, för sen tog vägen slut.

Follow Bildbloggerian

Inga kommentarer: